Nieuws

Divo Duurzaam én Van Dal Installaties

2022-09-24
24-09-2022

Twee bedrijven zorgen samen voor totaalinstallatie

Ruim anderhalf jaar geleden was het groot nieuws. Divo Duurzaam, gevestigd aan Slibbroek 23 in Hilvarenbeek en Van Dal Installatie, Beekseweg 12 in Diessen gingen nauwer samenwerken. “De twee bedrijven blijven los van elkaar opereren. Kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel,” zeiden Koen en Judith van Dal enerzijds en Paul Diepstraten en Stijn van de Vondervoort anderzijds. “We vullen elkaar goed aan om zo samen ‘totaalinstallateur’ te zijn. En men is goed op koers. Divo Duurzaam en Van Dal Installaties: hét bedrijf voor totaalinstallatie. De eindverantwoordelijkheid ligt bij Paul Diepstraten en Stijn van de Vondervoort.

“Er is heel wat gebeurd sinds 1 januari 2021,” zegt directeur Paul Diepstraten. “Ik hoef maar Corona, de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en de daarmee samenhangende versnelling van de energietransitie, het gebrek aan arbeidskrachten én lange levertijden van producten te noemen en iedereen begrijpt dat we een periode van ‘uitdagingen’ achter ons, maar ook voor ons hebben. Dan is het zo fijn dat je op iedereen in je bedrijf kunt rekenen en dat iedereen er de schouders onder zet. De ineenvlechting van de twee ondernemingen is mooi op koers, we hebben veel van elkaar geleerd. We hebben onder meer de wijze van bedrijfsvoering onder de loep genomen en gekozen voor ‘the best of two worlds’. Zo maar wat voorbeelden. Van Dal Installaties is een bedrijf dat van oudsher super service-gericht en klantgericht werkt. Als je daar klant bent dan zit je goed. Het traject van het aannemen, uitvoeren en factureren van een opdracht liep daar enorm gestroomlijnd. Die manier van werken passen we nu in beide bedrijven toe. Het magazijnbeheer bij Divo Duurzaam was anders. Daar zijn altijd materialen op voorraad en daardoor kan sneller aan een project begonnen worden. De computersystemen die de processen in de bedrijven aansturen zijn nu hetzelfde. Ook organisatorisch is wel wat veranderd. Alle afdelingen hebben met elkaar kennisgemaakt. De afdeling personeelszaken is nu één, de medewerkers wisselen steeds meer kennis uit en het komt over en weer voor dat monteurs inspringen als dat nodig is. Onze medewerkers zijn specialisten en het bieden van duurzame oplossingen zit in ons dna zou je kunnen zeggen.”

Installaties
Van Dal Installaties is van oudsher een vakkundig installatiebedrijf. Naast het loodgieterswerk, centrale verwarming en ambachtelijk zinkwerk heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot specialist in duurzame energie. Warmtepompen, warmte terugwinsystemen, zonneboilers, ventilatiesystemen en vloerverwarmingen zijn daar voorbeelden van. Warmtepompen zijn momenteel niet aan te slepen. Zo’n pomp zorgt voor de winning van warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Men zo’n warmtepomp kun je ook koelen.

Elektrotechniek

Divo Duurzaam richt zich met name op duurzame oplossingen in de elektrotechniek. Het verduurzamen van woningen of bedrijfspanden is een corebusiness. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van LED-verlichting waardoor je veel geld bespaart op je energierekening. Elektrisch rijden is aan een onstuitbare opmars bezig. Divo Duurzaam installeert laadstations voor bedrijven en particulieren. Ideaal om de auto snel en veilig op te laden. En dan zijn er nog de zonnepanelen en alles wat daarmee te maken heeft. “We kunnen gelukkig deze installaties nog voldoende leveren, maar het is wel een opgave met de sterk wisselende levertijden. Onze adviseurs komen bij de klanten thuis, bekijken samen met hen hoe de beste opbrengst gegenereerd kan worden. De subsidies op zonnepanelen lopen af en in plaats daarvan komt een teruggave van de BTW. Dat is zelfs nog lucratiever. Wij helpen bij de aanvraag van de teruggave van BTW. Smart Home technologie wordt ook steeds belangrijker. Zo’n Smart Home Systeem maakt van een huis een slimme woning, waarin alle apparaten met elkaar gekoppeld zijn. Verlichting, verwarming, zonwering, zonnepanelen, je kunt het zo gek niet noemen worden met elkaar verbonden. Alle apparaten kunnen op een eenvoudige en intelligente manier bediend worden. Je woon- of werkomgeving wordt daardoor veiliger, comfortabeler en energiezuiniger. Met een Smart Home komen de elektro- en de installatietechniek pas echt samen in één totale installatie. En dat is precies wat onze ambitie is,” vertelt Paul.

Interne opleidingen
“De twee bedrijven zijn enorm gegroeid het voorbije jaar en tellen nu samen achtendertig medewerkers. Het wordt steeds meer duidelijk dat we in Nederland mensen nodig hebben die technisch onderlegd zijn om de verduurzaming mogelijk te maken. Wij gaan techniek promoten en roepen iedereen die dit aanspreekt eens contact met ons op te nemen. Wij zorgen voor een op maat gesneden intern opleidingstraject en binnen ons bedrijf zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Men kan bijvoorbeeld een aantal maanden afwisselend werken op onze verschillende afdelingen warmtepompen, smart home, led-techniek, installatietechniek, elektrotechniek of zonnepanelen en daarna een keuze maken waar men het liefst zou willen werken.

Afspraak is afspraak
Bij ons is afspraak ook afspraak. En dat geldt voor alles. Drie jaar geleden beloofde ik onze medewerkers, dat waren er toen acht, een weekend naar de zon. Toen sloeg Corona toe. Maar de afspraak bleef staan. Onlangs zijn we met achtendertigmensen een weekend naar Valencia geweest. Want afspraak is afspraak”, lacht Paul. “Het was geweldig en het zorgt ongetwijfeld ook voor meer betrokkenheid bij ons bedrijf. Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst.”