Smart Home

Een Smart Home Systeem maakt uw woon en/of werkomgeving veiliger, comfortabeler en energiezuiniger. Een Smart Home Systeem maakt van uw woning een slimme woning. In een slimme woning worden al uw apparaten met elkaar gekoppeld.

Huisautomatisering wordt met de Miniserver eindelijk eenvoudig.

In een Smart Home wordt alles in het centrale hart - de Miniserver - samengebracht en gestuurd. het is de verbinding tussen drukknoppen, verlichting, verwarming, zonwering, zonnepanelen en veel meer. Op deze manier kan u alle apparaten op een eenvoudige en intelligente manier bedienen.

Eenvoudige bediening

Met de drukknop bedient u elke kamer van uw Smart Home eenvoudig.

De drukknop heeft vijf drukpunten en een ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor.

Hierdoor is het mogelijk om een aanpassing in de sfeer van de desbetreffende ruimte te doen. Daarnaast worden de temperatuur en luchtvochtigheid in elke kamer gemeten.

Temperatuur
Luchtvochtigheid
Zonnewering openen
Zonnewering sluiten
Licht aan/uit
Volume harder
Volume zachter

Sfeer met licht

In uw Smart Home is het altijd fijn thuiskomen.

Met het brede assortiment van Divo Duurzaam kunt u de sfeer creëren waar u altijd al van hebt gedroomd.

Of het nu gaat om wisselende lichtstemmingen of stijlvolle accenten, door middel van het combineren van verschillende lichtintensiteiten en kleuren is elke gewenste sfeer in uw woning te realiseren.

Indien gewenst is het ook mogelijk om uw conventionele of bestaande lichtarmaturen te behouden.

Bewegingsmelder

De bewegingsmelder is een van de belangrijkste sensoren in uw Smart Home.

Doordat de bewegingsmelder uw aanwezigheid in de kamer detecteert, hoeft u zelf geen onnodige handelingen uit te voeren zoals het aan- en uitzetten van de verlichting, de muziek en de verwarming.

Ingebouwde Lux sensor

Met de ingebouwde Lux sensor in de bewegingsmelder hoeft verlichting alleen worden ingeschakeld als het te donker wordt in een bepaalde ruimte.

Zoneregeling

In elke drukknop zit een temperatuursensor. Daardoor heeft elke ruimte automatisch een thermostaat. U hoeft slechts eenmaal uw aanwezigheid en temperatuur in te stellen en uw woning doet de rest.

Na een korte leerperiode kent uw Smart Home de verwarmings- en koeltijden van elke kamer en zorgt zo voor een intelligente temperatuurregeling.

Of u nu verwarmt op gas, met een warmtepomp, door middel van radiatoren, vloerverwarming of elektrische kachels: uw Smart Home Systeem is zo ingericht dat het overweg kan met elke warmtebron.

Klimaatbeheersing

Door de intelligente sturing van de verwarming binnen uw Smart Home worden de energiekosten beperkt.

Het systeem zorgt ervoor dat de meest gunstige variant wordt gebruikt om uw ruimte op temperatuur te houden. Zo kan het systeem op een zonnige dag, bij een dalende of stijgende temperatuur van uw ruimte, de zonnewering automatisch openen of sluiten om de comforttemperatuur constant te houden.

Energiemanagement

Door een geïntegreerd energiemanagement in uw Smart Home kan de stroom uit zonnepanelen worden verbruikt wanneer deze ook opgewekt wordt. Uw Smart Home kan
zelf apparaten inschakelen op het moment dat er meer
stroom wordt opgewekt dan er wordt verbruikt. Denk
hierbij aan een wasmachine of droger, elektrische boiler of
vijverpomp. Daarnaast kan uw elektrische auto of
accu-pakket opgeladen worden met het overschot van de
zelfgeproduceerde energie van zonnepanelen.

Geweldige geluidservaring

Uw lievelingsmuziek in elke kamer in een Smart Home perfect geïntegreerd. Ook het geluid van de deurbel, wekker en spraakberichten kunt u afspelen waar u maar wilt.

De muziekserver zorgt voor een multiroom audio waardoor het mogelijk is om in elke kamer eigen muziek af te spelen. Combineer uw multiroom audiosysteem met de verlichting, het alarmsysteem en veel meer.

Muziek

Iedereen kan genieten van zijn/haar muzieksmaak. Speel muziek af vanuit uw persoonlijke collectie, via streamingsdiensten zoals Spotify of kies een van de online radiozenders.

U kunt muziek automatisch in laten schakelen bij het betreden van een bepaalde ruimte. Ook kunt u muziek op bepaalde momenten automatisch uit laten schakelen. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn dat bij het inschakelen van de TV de muziek uitgeschakeld wordt.

Alarm signaal

Uw alarm kan afgaan door inbraak, brand of waterschade. In dat geval speelt de muziekserver een alarmsignaal af over de vooraf ingestelde speakers. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld het alarm in de babykamer niet af te laten gaan, maar wel een alarmtoon op volle sterkte in alle overige zones af te laten spelen.

Veiligheid

Geen duur alarmsysteem om uw woning te beveiligen. In uw Smart Home wordt het alarm automatisch geïntegreerd. De combinatie van de bestaande componenten zoals de
bewegingsmelders, raam- en deurcontacten, verlichting en zonwering zorgen samen tot een volwaardig alarmsysteem dat u en uw woning beschermt tegen verschillende gevaren.

Bescherming tegen inbraak

Doordat uw Smart Home Systeem ongewenst bezoek detecteert met haar sensoren, kan het ook direct reageren met opvallend flikkerend licht en harde geluiden om het bezoek weg te jagen.

Bescherming tegen vuur, rook en water

Uw systeem merkt lekkend water en openstaande deuren of ramen op. Ook waarschuwt uw Smart Home voor gevaren zoals vuur of rook.

Uw smart Home beschermt ook tegen schade aan de zonwering, veroorzaakt door bijvoorbeeld wind of vorst.

Toegang en intercom

Veelzijdig, praktisch en intuïtief. Laat via de luidsprekers en een gepersonaliseerd belgeluid op de hoogte brengen van bezoekers.

De intercom is de perfecte toegangsoplossing. Via een applicatie op uw telefoon kunt u zien wie er aan de voordeur staat. De intercom heeft een modern design.

Automatische deuren

Door middel van de persoonlijke NFC Code Touch kunt u eenvoudig deuren automatisch openen. Ook kunt u automatische deuren en
poorten op afstand openen.