Zonnepanelen

Werking

 1. De zonnepanelen zetten door middel van zonnecellen zonlicht om naar gelijkspanning.
 2. De gelijkspanning wordt met een omvormer omgevormd tot wisselspanning, dus bruikbare stroom.
 3. De omvormer wordt aangesloten op een aparte groep in uw meterkast.
 4. Uw huishoudapparatuur gebruikt de stroom die is opgewekt door uw zonnepanelen.

Salderen

Als er meer stroom opgewekt wordt dan u zelf verbruikt op dat moment, dan wordt deze stroom terug geleverd op het net. Deze teruggeleverde stroom mag verrekend worden met de verbruikte stroom van het net. Dit wordt salderen genoemd.

U mag tot 2023 alle stroom tot uw eigen behoefte salderen. Na 2023 tot 2031 wordt het salderen langzaam afgebouwd.

Jaar-opbrengst

In onderstaande afbeelding is te zien hoeveel de zonnepanelen gemiddeld per maand aan stroom produceren.

Financieel voordeel

Het opwekken van energie uit zonnepanelen is goed voor het milieu maar ook voor uw portemonee. Direct na aanschaf van uw zonnepanelen systeem bespaart u op uw stroomkosten. Daarnaast zijn er diverse financiële voordelen.

Voor particulieren

Als particulier kunt u de gehele btw terugvragen op een klein bedrag na. Het bedrag dat u niet terug krijgt van de btw wordt forfait genoemd. Om de btw terug te vragen moet u een btw nummer aanvragen bij de belastingdienst. Het terugvragen van de btw begeleiden wij geheel kosteloos.

Voor bedrijven

Voor kleine installaties is een EnergieInvesteringsAftrek (EIA) aan te vragen. Een EIA levert gemiddeld 13% voordeel op.

Voor een grote installatie is een SDE+ subsidie aan te vragen. U krijgt dan 15 jaar lang de subsidie welke u op inschrijving heeft gekregen.

Overweegt u om zonnepanelen te laten leggen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvraag

Type zonnepanelen

We leveren verschillende type zonnepanelen. Op deze manier kunnen we het type zonnepaneel leveren en monteren welke het beste bij uw situatie past.

Polykristallijn

Polykristallijne zonnepanelen zijn geschikt om een hoog rendement te behalen. Dit komt door de lage prijs per zonnepaneel.

Monokristallijn

Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en zijn daarom geschikt om zo veel mogelijk stroom op te wekken.

Zwarte monokristallijn

Met zwarte monokristallijne zonnepanelen geniet u van een prachtig zwart design. Ideaal voor zonnepanelen die in het zicht liggen.

Merken

Bij ons kunt u kiezen tussen verschillende kwaliteits merken. Elk merk heeft zijn eigen voor en nadelen. Kies het merk wat het beste bij u past.

Met de innovatieve shingled-module van Canadian Solar en de Mono-PERC-celtechnologie kunnen we nu kleinformaat zwarte module leveren met een hoge dichtheid tot 325 Wp.

 • 12 jaar fabrieksgarantie (310Wp)
 • 15 jaar fabrieksgarantie (HiDM 325 Wp)
 • 83,1% vermogensgarantie na 25 jaar

Monokristallijne zonnepanelen fabrikant Longi Solar levert hoog rendement 120 cels zonnepanelen van maar liefst 370 Wp. Het Longi 370 Wp monokristallijne 120 cels paneel is uitgerust met een zwart frame.

 • 12 jaar fabrieksgarantie
 • 84.8% vermogensgarantie na 25 jaar

SolarWatt zonnepanelen zijn van erg hoge kwaliteit door de Glas-Glas technologie. Hierdoor hebben deze panelen een levensduur van meer dan 40 jaar.

 • 30 jaar fabrieksgarantie
 • 86% vermogensgarantie na 30 jaar

LG Solar zonnepanelen hebben een hoge opbrengst en goede garantievoorwaarden. De zwarte LG Solar panelen zien er erg mooi zwart uit door het minimale zicht van de busbars.

 • 25 jaar fabrieksgarantie
 • 90,08% vermogensgarantie na 25 jaar

Bevestigings-systemen

We monteren bevestigingssystemen met hoogwaardige materialen. Onze monteurs worden praktisch en goed opgeleid om de bevestigingssystemen te monteren volgens de montagevoorschriften.

Schuine daken

Bij de schuine daken worden er dakhaken gebruikt die aan het dakbeschot vast geschroefd worden. Hierdoor is de kans op lekkages minimaal. Bij zwarte zonnepanelen worden de bevestigingsklemmen

Onze partner Van Der Valk

 • Schroef dakhaken
 • Degelijk systeem
 • Voldoende ventilatie

Platte daken

Bij platte daken worden de rijen aan elkaar gekoppeld, zodat er weinig ballast (klinkers) geplaatst hoeven te worden. De zonnepanelen worden onder een hoek van 13 graden gemonteerd.

Flatfix Fusion van Esdec

 • Weinig ballast nodig
 • Aluminium of zwart
 • Zuid- of oost/west opstelling

Indak systemen

Indaksystemen worden voornamelijk gemaakt voor een mooie uitstraling. bij indaksystemen liggen de zonnepanelen tussen de dakpannen of de zijkanten worden afgewerkt met zetwerk.

Verschillende indaksystemen

 • GSE integration
 • SCX Solar Soloroof
 • Zonnepanelen dakpannen
 • Damwand onderdak

Omvormer systeem

We werken met A-merk omvormers die van de hoogste kwaliteit zijn. U geniet hiermee van een lange technische levensduur. Een omvormer wordt gekozen op basis van de hoeveelheid zonnepanelen en de ligging van de zonnepanelen. De omvormer wordt dus helemaal aangepast op uw zonnesysteem zodat u profiteert van een optimaal rendement.

Omvormer met Power-Optimizers

Achter elk zonnepaneel komt een Power-optimizer. De Power-optimizers worden aangesloten op één omvormer. Door achter elk zonnepaneel een aparte SolarEdge Power-optimizer te plaatsen profiteert u per zonnepaneel van de maximale opbrengst. Alle SolarEdge Power-optimizers worden aangesloten op één SolarEdge omvormer. Deze SolarEdge Power-optimizers zijn afzonderlijk uit te lezen.

SolarEdge loopt voorop op toekomstige ontwikkelingen. Zo is het systeem voorbereid op een accu-pakket en heeft SolarEdge zelfs al een eigen SolarEdge laadstation voor een elektrische auto.

Monitoring per zonnepaneel

String omvormer

Traditioneel systeem met één omvormer voor alle zonnepanelen.

Bij een string omvormer worden de zonnepanelen in serie met elkaar verbonden en aangesloten op één omvormer.

Het zonnepaneel met de slechtste opbrengst bepaald de opbrengst voor de andere zonnepanelen. De omvormer meet de opbrengst van het totale zonnesysteem.

Micro omvormers

Per zonnepaneel wordt er één omvormer geplaatst.

Bij een Enphase systeem wordt er achter elk zonnepaneel een aparte Enphase IQ7 micro-omvormer geplaatst.

Deze Enphase IQ7 micro-omvormers wekken allemaal apart stroom op. ook kunnen de zonnepanelen per zonnepaneel apart uitgelezen worden door middel van een Enmhase Envoy-S.