Nieuws

Ontwikkeling zonnepanelen

2020-01-05
05-01-2020

“Energieprijs gaat dit jaar flink stijgen”. Dit soort kreten hoor je tegenwoordig steeds vaker. Maar de technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie staan de laatste tijd niet stil. Neem bijvoorbeeld zonnepanelen. Je komt ze steeds vaker tegen in je omgeving. Maar wat zijn nu die laatste ontwikkelingen binnen de zonnepanelensector? Er komen steeds meer zonnepanelen met een hoger rendement en een verbeterd design. Hierdoor is het mogelijk om zelfs op kleinere oppervlaktes uw energiebehoeftes zelf op te wekken.

Hoog rendement

De grootste ontwikkeling in de zonnepanelensector bevindt zich in het segment van de monokristallijne zonnepanelen. Een tijd terug deden monokristallijne zonnepanelen vaak onder voor de polykristallijne zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen waren financieel en qua rendement namelijk aantrekkelijker dan monokristallijne zonnepanelen. Tegenwoordig zijn er monokristallijne zonnepanelen met een hoog rendement van maar liefst 360 Wp. Bijzonder aan deze zonnepanelen is de eigenschap om uitermate goed te presteren in een omgeving met weinig licht instraling. Denk hierbij aan bewolkte dagen, zonsopkomst en zonsondergang.

Esthetische uitstraling

Ook voor de mooie zwarte zonnepanelen zijn er de laatste tijd nogal wat ontwikkelingen geweest. Zo hebben de zwarte zonnepanelen ook een beter rendement en een hoger piekvermogen gekregen, maar is vooral het design nog beter geworden. Particulieren kiezen vaak voor zwarte zonnepanelen. Zwarte zonnepanelen op een woonhuis vallen namelijk minder op dan andere zonnepanelen. Door middel van nieuwe technieken zijn de zwarte zonnepanelen met zwarte randen en zwarte folie achter de zonnecellen nog zwarter dan de vorige generaties. Door deze technieken hebben de zonnepanelen een esthetisch design.

Hoge kwaliteit en garanties

Ook komen er steeds meer bedrijven op de markt die zeer hoge kwaliteit en garanties bieden. LG is natuurlijk een bekende naam, ook op het gebied van zonne-energie. LG Solar heeft de productielijn en kwaliteit van de zonnepanelen, na jarenlange ontwikkeling, naar een zeer hoog niveau gekregen. LG Solar is een financieel gezond bedrijf en heeft in 2013 zelfs de Solar Award gewonnen. Hiermee is wel duidelijk dat LG zonnepanelen een goede keuze zijn.

LG Solar Neon 2 zonnepanelen zijn goed geprijsde LG Solar zonnepanelen met het voordeel van de garantievoorwaarden die gelden bij LG Electronics. Het LG Solar Neon 2 monokristallijn zonnepaneel is te verkrijgen in 350 Wp. De LG Solar Neon 2 Black is verkrijgbaar in 335 Wp. Dit zonnepaneel ziet er ook nog is erg mooi zwart uit.

LG Solar straalt hoge kwaliteit uit met een fabrieksgarantie van 25 jaar. Daarnaast garanderen ze een vermogensgarantie van maar liefst 90,08 % na 25 jaar.