Nieuws

Laadstation

2019-11-13
13-11-2019

Met zonnepanelen ben je al duurzaam bezig. Met een elektrische auto doe je er nog een schepje bovenop. Je auto rijdt dan mooi op zonne-energie.

Om uw elektrische auto op te laden is er een speciaal laadstation nodig dat geschikt is om uw elektrische auto op te laden. Laadstations zijn milieuvriendelijker en veiliger voor de stroomcapaciteit van auto’s, woningen en bedrijfspanden dan gewone stopcontacten.

Waarom een laadstation aan huis?

Een laadstation voor thuis is een speciaal stopcontact waarmee u uw auto sneller oplaadt dan met een gewoon stopcontact. U laadt uw auto op tegen het normale energietarief en bent veel goedkoper uit dan laden bij een openbaar laadstations. Een laadstation kan zowel aan de wand gemonteerd worden of op een eigen paal, bijvoorbeeld naast de oprit. De aanschaf en montage van uw eigen laadstation is eenvoudig. Zo hoeft u geen aparte vergunning aan te vragen om thuis een laadstation neer te zetten.

Een erkend installateur kan de volledige installatie voor u verzorgen, van het monteren van het laadstation tot aansluiten in uw meterkast.

Elektrische auto als thuis accu

Thuis accu’s zijn op dit moment al een zeer interessante aanvulling voor nieuwe en reeds bestaande zonnepanelen installaties. Dit komt omdat een thuis accu het mogelijk maakt om de groene energie die opgewekt wordt door uw zonnepanelen op een nog efficiëntere manier in te zetten. Zo hebben de meeste huishoudens overdag energie over die anders terug geleverd worden aan het net. En is er s ’avonds energie behoefte die op dat moment niet beschikbaar is. In de toekomst is het daarom zelfs mogelijk om uw elektrische auto als thuis accu te gebruiken, hierdoor is de aanschaf van een thuis accu overbodig want die staat al op uw oprit.

Load Balancing

Load Balancing, oftewel vermogensverdeling, houdt in dat het laadstation zelf de beschikbare energie verdeelt over de voertuigen die worden geladen. De lader analyseert de data van een slimme meter en bepaalt dan hoeveel vermogen beschikbaar is en hoeveel de voertuigen nodig hebben. De slimme elektronica in een laadstation verdeelt vervolgens zelf het vermogen op basis van de maximale capaciteit. Hiermee kunnen elektrische auto's altijd worden geladen, zelfs als de elektrische installatie een beperkte capaciteit heeft. Zo hoeven geen hoge investeringen te worden gedaan in een verzwaarde aansluiting, en kunt u de laadpaal in elke huidige situatie integreren.

Als zakelijke rijder die thuis de auto oplaadt, wilt u natuurlijk dat u gecompenseerd wordt voor de geladen stroom net als dat voorheen met de brandstof werd gedaan. Met de laadstations van tegenwoordig kunnen de kosten van de stroom eenvoudig automatisch met uw werkgever worden verrekend. Veel aanbieders van laadpalen werken voor de facturatie samen met gerenommeerde partners.

Dus mocht u nou op zoek zijn naar een veilige en fiscaal voordelige manier om uw elektrische auto op te laden, raadpleeg dan een erkend installateur die voor u een laadstation kan installeren.