Zonnecollectoren

Wat zijn zonnecollectoren?


Met zonnecollectoren kunt u zonnewarmte gebruiken om het water dat u nodig heeft te verwarmen, hierdoor bespaart u direct op uw gasrekening. Met zonnecollectoren kunt u het kraanwater, de verwarming en zelfs een zwembad verwarmen. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld uw huis verwarmen of een warme douche nemen zonder dat u rekening hoeft te houden met het verbruik van fossiele brandstoffen.

Soorten zonnecollectoren


shutterstock_57469639

Vacuümbuiscollectoren

Vacuümbuiscollectoren bestaan uit verschillende langs elkaar geplaatste glazen buizen. Vacuümbuiscollectoren zijn geschikt voor alle toepassingen op het gebied van zonnewarmte en sterk in ruimteverwarming vanwege de goede warmteopbrengst in de winter. Vacuümbuiscollectoren leveren de hele dag door ongeveer dezelfde hoeveelheid warmte af.

shutterstock_74946289

Vlakke plaat collectoren

Vlakke plaat collectoren zijn zwarte vierkante zonnecollectoren en zijn erg geschikt voor sanitair warm water. Deze zonnecollectoren zijn minder geschikt voor ruimteverwarming. Vlakke plaat collectoren zijn goedkoper dan vacuümbuiscollectoren, maar hebben ook een lagere opbrengst met m².

Verschillende mogelijkheden


In onderstaande afbeelding staan verschillende mogelijkheden weergegeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om uw zonnewarmtesysteem aan te passen op uw huidige situatie als geen van de onderstaande mogelijkheden geschikt is. Op deze manier proberen we altijd naar de beste oplossing te zoeken voor uw situatie.

Mogelijkheden zonnewarmte

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!