Bespaar adviezen

Energiebesparende daken


Isolatie is een belangrijke energiebesparende gebouwoplossing. Door geïsoleerde dakpanelen kan tegen minimale kosten eenvoudig een energiebesparend dak ontworpen worden. Deze techniek is dus uitermate geschikt om asbest daken te vervangen voor een nieuwe duurzaam dak. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland namelijk verboden. Vanaf 1 januari 2015 gelden er ook strengere eisen op het gebied van energiezuinig bouwen. Voor het dak geldt een minimale Rc-waarde van 6,0 m2K/W. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde van een dichte constructie aan. Door de overheidsmaatregelen, het energieakkoord en energieneutraal bouwen is isolatie nog steeds een belangrijk element in het duurzaam bouwen van het heden en de toekomst.

KingspanGeïsoleerde dakpanelen zijn er in allerlei verschillende type oppervlaktes, zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren en leverbaar in verschillende diktes. De dikte van een dakpaneel bepaalt de Rc-waarde van een geïsoleerde daken. We leveren en installeren geïsoleerde dakpanelen van het merk Kingspan. Kingspan-producten hebben al honderden daken voorzien van geïsoleerde daken. Kingspan is dan ook de nummer 1 op dit gebied.

Dakisolatie en energieopwerkking geïntegreerd


Dakisolatie en zonnepanelenDoor een nieuwe technologie kan dakisolatie en zonnepanelen eenvoudig worden gecombineerd. Door middel van horizontale en verticale afdekprofielen met EPDM, een afdichtrubber, en een gootsysteem wordt het dak waterdicht gemaakt. Er zijn geen pannen of speciale folie meer nodig. Ook kunnen de zonnepanelen vanaf de fabriek aangeleverd worden op de dakisolatie en bestaat het nog maar uit één prefab dak element. Hierdoor is het systeem makkelijk en snel te monteren. Dit hele systeem heeft een erg mooie uitstraling en u heeft een vrij keuze in de randafwerking. Voor meer informatie over zonnepanelen klikt u hier.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!